Boek hier op onze website en krijg:

  • 10% korting
  • Gratis welkomstdrankje
  • Betaal met iDEAL of Creditcard

FAQ

Is er roomservice beschikbaar?

Ja, je kunt gebruik maken van de roomservice gedurende de openingstijden van het restaurant Renato's (Maandag t/m vrijdag tussen 17:30 en 00:00; Zaterdag en zondag tussen 12:00 en 00:00). Het roomservice menu biedt een ruime keuze aan snacks, lunch- en dinergerechten uit ons restaurant.

Lees onze Restaurant Renato's voor meer informatie.

Mag ik mijn hond meenemen?

Honden zijn meer dan welkom, elk moment van het jaar. We rekenen €15,00 per huisdier per nacht. Wanneer je jouw hond wilt meenemen, geef dit dan aan wanneer je de reservering maakt.

Lees onze Huisdier Voorwaarden voor meer informatie.

Is een 'late check-out' mogelijk?

Jazeker, het is mogelijk om een 'late check-out' te nemen indien er geen nieuwe gasten ná u op dezelfde dag arriveren. De kosten bedragen €60 en dan mag u tot 16:00 uur in het appartement verblijven. Vraag bij aankomst bij de receptie of een 'late checkout' mogelijk is. 

Kan ik mijn reservering annuleren?

- Wanneer je het Non-refundable tarief hebt geboekt, wordt bij een annulering of een no-show het volledige boekingsbedrag (100%) in rekening gebracht.

- Met ons Flex tarief kun je kosteloos annuleren, tot 5 dagen voor de aankomstdag. De annulering dienen we voor 23:59 (CET / CEST) ontvangen te hebben, uiterlijk 5 dagen voor de aankomstdag. Voorbeeld; de aankomstdag is zondag. De annulering dient maandag voor 23:59 (CET / CEST) door ons ontvangen te zijn.

Lees onze Annuleringsvoorwaarden voor meer informatie.

Worden er strandfeesten georganiseerd dichtbij Poort Beach Boutique Apartments? En hoe zit het met geluid(overlast)?

Ja, in het hoogseizoen organiseren strandtenten feestjes. Onze boutique appartementen grenzen aan het strand, dus als er een feestje is hoor je dat inderdaad. Goed om te weten: deze evenementen zijn meestal alleen in het weekend en vanaf 23:59 moet het stil zijn.

Mijn betaling met iDeal of creditcard is helaas niet gelukt. Kan ik betalen met een bankoverschrijving of betaallink?

Jazeker! Je kan het totale boekingbedrag overmaken op onderstaande rekening.
Vermeld als referentie het reservering bevestigingsnummer.

Rekening naam: Poort Beach Boutique Apartments
IBAN: NL 97 ABNA 08 44 95 18 46
BIC: ABNANL2A
Referentie: reservering bevestigingsnummer

Maak je liever gebruik van een betaallink?
Laat het ons weten en we mailen jouw specifieke betaallink van Tikkie. Snel en gemakkelijk.

Wat is de situatie in verband met het Corona virus, en welke maatregelen worden genomen?

Beste gast, 

Bij Poort Beach Boutique Apartments zijn uw gezondheid en veiligheid, en die van onze medewerkers onze hoogste prioriteit. De Nederlandse regering extra maatregelen bekend om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te beperken. Hotels blijven open en mogen gasten blijven verwelkomen. 

Daarom u bent van harte welkom in ons hotel. Uiteraard doen wij er alles aan om u een fijn verblijf te verzorgen. Dit doen we zo: 

Hygiëne is in deze situatie erg belangrijk, voor uw gezondheid en die van onze werknemers. Daarom communiceren we met u zoveel als mogelijk per mail, telefoon of whatsapp. Zo beperken we fysiek contact in onze receptie, dit is in lijn met het advies van het RIVM. Uiteraard hebben we in ons hotel strenge richtlijnen ten aanzien van hygiëne. Deze gelden nu, net als altijd. Onze medewerkers en housekeeping zijn zich hier zeer bewust van en nemen extra maatregelen zoals het vaak en goed handen wassen.

Daarnaast nemen gepaste maatregelen vóór en tijdens uw verblijf. Met name om contact momenten met elkaar te vermijden en u een fijn verblijf te verzorgen.

- De sleutels van uw appartement ontvangt u in de receptie in een gesloten envelop.

- De betaling van de toeristenbelasting en de overnachting, voldoen we enkel vooraf door gebruik van creditcard of bankoverschrijving. 

- Medewerkers houden gepaste afstand naar u toe en begeleiden u naar het appartement.

- Zoals gezegd zijn de eet-en drink mogelijkheden in Nederland gesloten. De supermarkten zijn wel open en kunt u zelf boodschappen doen in bijvoorbeeld Haarlem of Zandvoort. Elk appartement heeft een eigen volledig uitgeruste keuken waarin u zelf kunt koken.

- Het afhalen en de bezorging van eten van restaurants is wel toegestaan en ook ons naastgelegen snackbar Blazee is open voor afhaal. 
- Na uw verblijf kunt u bij vertrek de sleutels in de brievenbus deponeren, die naast de receptie hangt. We zwaaien u uit en zien u heel graag een andere keer weer terug! 

U begeeft zich natuurlijk te midden van de natuur. U kunt blijven genieten van het strand, de zee en de duinen!

Bij vragen kunt u altijd met ons contact opnemen. Bij veranderingen in de situatie of maatregelen zullen we u per mail informeren.

Mail: info@poortbeach.com

Telefoon: +31 23 744 02 73

Whatsapp: +31 6 13 13 43 48